Wednesday, April 15, 2009

TV ISLAM

Petikan daripada http://www.bharian.com.my - Rabu, 15 April 2009
Rancangan Jakim TV bermula Julai

PUTRAJAYA: Rancangan Jakim TV yang bakal dilancarkan 1 Julai ini serta pembukaan Kompleks Islam di Masjid Al-Mizan di sini antara keutamaan akan diteruskan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Jamil Khir Baharom.

Beliau berkata, rancangan televisyen swasta itu adalah program memaparkan berkonsepkan hiburan pendidikan yang sudah dirancang ketika portfolio berkenaan disandang menteri terdahulu, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

"Itu antara komitmen terbesar yang sudah dirancang Datuk Ahmad Zahid. InsyaAllah saya akan memastikan kedua-dua projek berkenaan berjalan lancar.


>>>>>>>>>
Catatan PK.
Aku amat mengalu-alukan cadangan yang dipaparkan di akhbar Berita Harian ini. Ini adalah kerana walaupun kita mempunyai berpuluh-puluh stesen TV menerusi ASTRO, kita masih lagi ketandusan siaran TV berilmu yang berteraskan Islam dalam Bahasa Malaysia.

Salah satu peranan media elektronik khususnya televsion adalah untuk mendidik. Kini media elektronik Malaysia khususnya television lebih banyak dibayangi dengan peranan media ini sebagai penghibur semata-mata..


No comments: