Friday, November 28, 2008

RELAX SAT.....03

Diperpanjangkan e-mail yang diterima daripada seorang teman untuk renungan bersama...

Usia Perkahwinan & Tahap Kemesraan ....

* Baju baru:

6 minggu: Darling, u sungguh anggun dengan pakaian itu

6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?

6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

* Balas SMS

6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai ruma, i beli murtabak kesukaan u..

6 bulan: trafik jam ah

6 tahun: k..

* Dating

6 minggu: I love U, I love U, I love U.

6 bulan: Of course I love U.

6 tahun : Iyalah!! kalau i tak luv u, buat apa i nikah ngan u??

* Hadiah Ulangtahun

6 minggu : Sayang, i harap u suka cincin yang i beli

6 bulan : I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah

6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..

* Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka i, sedap betul makanan ni..

6 bulan: Kita makan apa malam ini??

6 tahun: HAH? LAUK INI LAGI?

* Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, dah pecah pun,bukan rezeki kita  nanti kita beli lain eh

6 bulan: Hati-hati! Nanti jatuh tuh.

6 tahun: Dah bilang berkali2  tak faham ke!!

*Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan pi europe atau ke tempat yg u nak honey?

6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler ....senang sikit tak perlu naik flight...

6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH EH? INGAT I CAP DUIT KE!!!

* Guna Toilet:

6 minggu: tak apa, u dulu aje lah, i tak buru2 .

6 bulan: masih lama tak nih?

6 tahun: bang,bang,bang (suara pintu diketuk), kalau nak bertapa pi lahbatu cave !!!

* Pulang Opis

6 minggu: Honey, i dah balik nih...

6 bulan : I'm BACK!!

6 tahun: Masak apa hari ini??

* Sebelum Tidur

6 minggu: selamat beradu sayang, mimpi indah ya, mmmmuah.

6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau ah.

6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole ke???!

* Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin bbual ngan u di telefon nih

6 bulan : Eh...your call...

6 tahun : HOOI TELFON BUNYI TUUUHHH....ANGKAT AH!!!

TV:

6 minggu: Honey,  nak tengok apa  malam ini ?

6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.

6 tahun: JANGAN TUKAR2 BOLE?

No comments: