Thursday, October 15, 2009

KHABAR HAJI

Petikan daripada sinar harian.com.my – 14.10.09
'Khabar Haji' kongsi berita dari Tanah Suci Makkah setiap hari
Astro Oasis (Saluran 106) terus mengorak langkah apabila mencipta sejarah penyiaran menjadi saluran TV pertama di rantau ini menyiarkan berita komprehensif secara langsung selama sejam di sepanjang musim Haji 1430 Hijrah dari Tanah Suci Makkah melalui program berita dan hal ehwal semasa Khabar Haji.

Program berita Khabar Haji akan mula menemui para penonton di saluran Astro Oasis (Saluran 106) pada setiap hari, jam 10 malam bermula dari 7 November sehingga 30 November 2009. Berita ini akan diulang tayang pada hari yang sama sebanyak dua kali iaitu pada jam 8 pagi dan 2 petang dalam tempoh 24 jam yang sama.

Pengarah Eksekutif Astro Entertainment Sdn Bhd, Zainir Aminullah berkata: “Kami berasa amat bangga apabila Astro Oasis diberi peluang untuk bekerjasama dengan stesen TV Arab Saudi iaitu Iqraa TV untuk menyiarkan berita yang akan dikendalikan sepenuhnya di dalam Bahasa Melayu. Berita baik ini juga menandakan bahawa program berita yang julung-julung kali diadakan ini juga dapat disaksikan oleh jemaah Malaysia serta penonton di Arab Saudi melalui sari kata yang akan disediakan...LAGI...
>>>>>>>>
CATATAN PK
Sekadar maklumat.

No comments: