Tuesday, September 15, 2009

TERUSKAN BERPESTA

Petikan daripada –hmetro.com.my-15/09/09.
Marathon program raya di Astro
Astro Entertainment Sdn Bhd (AESB) menyusun strategi supaya pelanggan tidak terlepas menonton program istimewa Aidilfitri apabila marathon program raya bermula sehari sebelum 1 Syawal (19 September), seawal jam 5 petang.
Pengarah AESB, Zainir Aminullah berkata, Kempen 9 Hari program raya dengan tajuk baru itu berlanjutan selama sembilan hari termasuk pada malam raya.
"Kemeriahan sambutan raya ini menjadi lebih menarik apabila Astro membariskan himpunan program dan genre yang diwarnai dengan nama hebat dalam arena hiburan tanah air sepanjang 9 Hari Istimewa Tayangan Raya.
"Strategi disusun rapi demi memastikan kelima-lima saluran terbabit menyiarkan program yang sesuai untuk tontonan kumpulan sasaran masing-masing.
"Kami ingin meneruskan kesinambungan program hebat yang disiarkan sepanjang Ramadan dengan terus mengekalkan objektif utama di Astro iaitu memberikan hiburan berterusan," katanya.
Malam raya pertama akan disiarkan filem Duyung, (Astro, jam 9 malam) dan Mega Raya Astro (Astro, 11 malam). pada raya pertama disiarkan telefilem Lemang Si Bujang Sepah (Prima, 12 tengah hari) dan Habibi Mawi Aidilfitri (Ria, 4 petang).
Raya kedua, Rumah Baru Bini Baru Baru Raya! (Prima, 12 tengah hari) dan Lantera Aidilfitri Datuk Siti Nurhaliza (Ria, 4 petang). Pada raya ketiga pula telefilem Cinta Meriam Buluh (Prima, 12 tengah hari)...LAGI...
>>>>>>>>>
CATATAN PK
Nampak gayanya stesen TV tempatan akan terus bersaing mendapatkan penonton dengn formula mengadakan Pesta Filem berterusan sepanjang minggu pertama Aidilfitri tahun ini... Apakah formula itu satu pendekatan bijak. Mereka sahaja yang mengetahuinya.
* Lihat juga tulisan blog sebelum ini bertajuk : Berpesta di Aidilfitri.


No comments: