Thursday, September 17, 2009

PROGRAM RAYA LAGI...

Petikan daripada utusan online pada 17/09/09.
RTM paling banyak siar program raya
Oleh ABD. AZIZ ITAR
aziz.itar@utusan.com.my
RADIO Televisyen Malaysia (RTM) merupakan stesen penyiaran tempatan yang paling banyak menyiarkan rancangan-rancangan berkonsepkan Hari Raya Aidilfitrisepanjang musim perayaan itu disambut pada tahun ini.
Ketua Pengarah Penyiarannya, Datuk Ibrahim Yahaya berkata, RTM menerusi saluran TV dan radionya akan menyajikan pelbagai program raya di mana jumlahnya mengatasi stesen-stesen penyiaran yang lain.
"Kalau tidak silap saya, bilangan program raya RTM tahun ini paling banyak berbanding stesen-stesen penyiaran yang lain dan mungkin juga pada tahun-tahun sebelumnya.
"Contohnya, tahun ini TV1 sahaja mempunyai 51 rancangan raya, TV2 pula ada 46 rancangan termasuklah tayangan 11 filem blockbuster. Itu tidak termasuk 34 lagi stesen-stesen radio RTM yang berada di seluruh negara.
"Berdasarkan jumlah stesen TV dan radio yang kita ada, RTM memang sentiasa mempunyai program-program raya yang banyak pada setiap tahun," katanya pada sidang media di Wisma Radio, Angkasapuri, Kuala Lumpur, baru-baru ini...LAGI...
* CATATAN PK
Sekiranya anda adalah mahluk asing yang didatangkan daripada planet luar yang tidak tahu menahu apa itu Aidilfitri - pastinya anda menganggap bahwa Hari Istimewa itu adalah hari untuk bersukaria sepanjang minggu dengan pelbagai jenis hiburan menyambut kedatangan hari raya...Lihat sahaja program-progrm yang disiarkan...LAGI...

No comments: